Toros Tarım’dan kısa... kısa...
Toros Tarım İSO 500’de 56. sırada
Toros Tarım, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından belirlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 56. sıraya yükseldi.
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl merakla beklenen Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasının 2021 sonuçları açıklandı. Türkiye’nin en büyük gübre üreticisi Toros Tarım, 2021 yılında sergilediği başarılı performansıyla “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasında bir basamak yükselerek 56. sırada yer aldı. “İSO 500” araştırması, üretimden satışlar kriterine göre hazırlanıyor.
Bu başarı hepimizin!
Konuyla ilgili açıklama yapan Tarımsal Sanayi Grubu CEO’su Hakan Göral, pandemi sonrasında dünyadaki emtia fiyatlarındaki artışa paralel olarak gübre fiyatlarında da yüksek seviyelerde bir artış yaşandığını hatırlatarak, bu durumun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gübre tüketimini olumsuz etkilediğini belirtti. Göral, “2021 pek çok bakımdan olağanüstü bir yıl oldu. Artan hammadde ve gübre fiyatları ile birlikte döviz kurlarındaki oynaklık nedeniyle hayli zorlandığımız bir yıl geçirdik. Dünyada ve Türkiye’de çiftçiler gübreye erişmekte zorluk çektiler. Pazardaki daralmaya ek olarak gübre ihracatına getirilen yasaklama da üretim kapasitemizi olumsuz etkiledi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen İSO 500 listesinde bir üst sıraya yükselmemizi çok değerli buluyorum. Bizi gururlandıran bu başarı, bu topraklar için alın teri döken Türk çiftçisinin, yurdun dört bir yanında Türk tarımına hizmet veren Toros Tarım bayilerinin ve tarlada, ofiste, şevkle çalışan Toros Tarım çalışanlarının ortak başarısıdır,” şeklinde konuştu.
Toros Tarım, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kariyer atölyesinde eğitim verdi
Mersin’deki üretim tesisiyle kentin ekonomisine ve iş hayatına önemli katkılar sağlayan Toros Tarım, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin Yetenek Dönüşüm Projesi’ndeki yerini aldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin Yetenek Dönüşüm Projesi kapsamında başlattığı Mesleki Eğitim Kursları, iş arayan adayları iş gücü piyasasının ihtiyacı olan alanlara hazırlamayı hedefliyor. Merkez, kursları başarıyla bitiren kursiyerlere “İş Arama Becerileri Eğitimi” vererek iş arama süreçlerine de destek oluyor.
Toros Tarım İnsan Kaynakları Şefi Aslı Durmuşoğlu, düzenlenen kariyer atölyesine katılarak kursiyerlere “Etkili İş Arama Teknikleri Eğitimi” verdi. Eğitimde “Özgeçmiş Oluşturma”, “Mülakatta Başarı”, “İş Arama Kanalları” ve “İşe Alımlarda LinkedIn” başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. Ayrıca “Özgeçmiş Değerlendirme” etkinliği ile de etkili özgeçmiş oluşturulmasına dair örnekler sunuldu.
Toros Tarım 4. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı’na katıldı
Erciyes Üniversitesi tarafından 4.’sü düzenlenen Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı bu yıl “Yeşil Mutabakat Eksenli Sürdürülebilir Tarım İş Birlikleri” teması ile gerçekleştirildi. Toros Tarım Ar-Ge Merkezi de çalıştaydaki yerini aldı.
Yeşil mutabakat ve sürdürülebilir iklim eylemleri ekseninde öncül araştırma altyapıları arasında iş birliğinin artırılmasını amaçlayan IV. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı, “Yeşil Mutabakat Eksenli Sürdürülebilir Tarım İş Birlikleri” başlığıyla 9-10 Haziran tarihleri arasında Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlendi. İş birliği ortamının geliştirilerek nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi, ortak altyapıların kullanılması, katma değeri yüksek akademik çıktı elde edilmesi ve kurumların birbirini ve araştırma potansiyelini tanımasını amaçlayan çalıştaya geniş bir katılım oldu.
TÜBİTAK MAM, TAGEM, Erciyes Üniversitesi, Ege Üniversitesi, ODTÜ GÜNAM, Harran Üniversitesi, ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Çukurova Üniversitesi, Toros Tarım, Tekfen Tarım ve Kayseri Şeker’in katılımcı olarak yer aldığı kurultayda çok sayıda açık ve kapalı oturum gerçekleştirildi. Çalıştaya katılan kurumlar potansiyelini tanıtıcı sunumlar gerçekleştirirken, çeşitli iş birliği projelerinin geliştirilmesine yönelik aktarımlarda da bulundular.
Çalıştaya Toros Tarım adına Araştırma Planlama ve Kordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Nermin Aka, Toros Ar-Ge Merkezi Müdürü Didem Tümük ve Ar-Ge Uzmanları Ali Yetgin ile Ezgi Kelleci katılım sağladı. Çalıştayda Didem Tümük tarafından Toros Tarım’ı tanıtan bir de sunum gerçekleştirildi.
Öğrenciler Tekfen Tarım Nevşehir Soğuk Hava Deposu’nu ziyaret etti
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan ilköğretim öğrencileri, Tekfen Tarım’ın tohumluk patatesler için kullanılan Nevşehir’deki Soğuk Hava Deposu’nu ziyaret etti. Gezi sırasında çocuklara ziraat mühendisleri tarafından gıdaların muhafazasına yönelik bilgiler verildi.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk” ilkesi doğrultusunda her yıl düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı”nın Nevşehir’deki organizasyonuna katılan öğrenciler, Tekfen Tarım’ın bölgede bulunan Soğuk Hava Deposu’nu ziyaret etti. Tohumluk patates depolanması için kayaların oyulması yöntemi ile yapılan yeraltı deposu çocukların hayli ilgisini çekti. Teknotarım Nevşehir Depo ve Proses Müdür Yardımcısı Hasan Asaf Deviren tarafından ağırlanan çocuklara, tesisle ilgili bilgilerin yanı sıra patates üretim süreci ve depolanması konularında da bilgi verildi.
Türkiye genelinde geleneksel hale gelen Lider Çocuk Tarım Kampı etkinlikleri, ilköğretim 4. sınıf öğrencilerinin tarımla buluşmasını sağlarken, onlara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmayı, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor. Nevşehir’de 6-8 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen kampa 19 Mayıs İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. Öğrenciler kamp süresince düzenlenen eğitimlere ek olarak bölgedeki sera, doğal depo, hayvancılık tesisi, balık yetiştirme tesisi, at çiftliği ve süt işleme tesisi gibi tarımsal üretim ve ürün işleme tesislerini ziyaret etti. Tekfen Tarım’ın Nevşehir Soğuk Hava Deposu da çocukların ziyaret ettiği tesisler arasında yer aldı.